Väldigt god middag!
Mexikansk Blomkålsgratäng
Detta är ett gi-recept, fas 2.
Ingredienser:
1 stor blomkål
300g nötfärs
1 stor röd paprika
Arla fetaost på tetrapak
Riven ost
2dl Matlagningsgrädde
Enklast kryddning är med en vanlig tacokrydda.
Utförande:
Koka blomkålen tills den blir mjuk, häll av vattnet och mosa tillsammans med
en klick smör och 1 dl grädde, så det blir en fin smet.
Stek köttfärsen, tillsätt paprika, tacokrydda och halva paketet med
fetaost.
Smörj en ungsfast form. Grunda med köttfärsen, fyll sedan upp med
blomkålsmixen.
Strö riven ost på toppen, tillsätt lite salt och peppar.
Gratinera i ugnen på 200 grader 20-30 minuter
Jag gjorde en sallad med fetaost, rödlök, gurka, tomat och en salladsmix!
Kramkram
Kommentarer
Trackback